м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

ВТІЛЕННЯ ЦИФРОВОЇ АДЖЕНДИ - 2020 ЗРОБИТЬ УКРАЇНУ КОНКУРЕНТНОЮ НА ГЛОБАЛЬНОМУ РИНКУ

03.03.2017

Ключовою умовою цифровізації держави є формування внутрішнього попиту на цифрові технології та використання їх громадянами, бізнесом, галузями економіки, державою. Стимулювати економіку, залучати інвестиції, закласти основу для трансформації секторів економіки в конкурентоспроможні й ефективні - такі стратегічні цілі проекту «Цифровий порядок денний України - 2020», презентованого на засіданні комітету електронних комунікацій при ТПП України. Проект тлумачить роль цифровізації для розвитку галузей української економіки. Його імплементація покликана здійснити більш системні і цілеспрямовані дії щодо реалізації державної політики у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, збільшити кількість та якість надання послуг, активізувати процеси входження України в європейський простір.

Сучасні умови потребують рішучих кроків до цифровізації (Digital Agenda), що відкриває принципово нові можливості створення додаткової вартості в усіх галузях економіки. Вона стає основою та суттю змін і трансформацій у сучасному світі, насамперед в економіці. Усвідомлюючи пріоритетність подальшого цифрового розвитку України, члени комітету співпрацюють для вироблення законодавчих та інституційних засад для розвитку цифрової економіки України.

«Спільна позиція всіх гілок влади у підтримці документу підтвердила розуміння того, що перехід до цифрової економіки є глобальною тенденцією. Отже, потрібні практичні кроки до побудови базису цифрової економіки та суспільства майбутнього», - сказав голова комітету Володимир Коляденко.

На засіданні також презентували Hi-Tech Office.

Офіс створений як неприбуткова організація у формі громадського об'єднання, до якої можуть приєднуватися як юридичні, так і фізичні особи, а Мінекономрозвитку входить до його наглядової ради. Фінансування здійснюється за рахунок членських внесків засновників, надалі планується пошук донорської підтримки та проектів техдопомоги. Офіс надасть стартапам менторську допомогу, а також в отриманні фінансування, а в подальшому - інвестиції фонду, створеного при офісі.

Місія офісу - підтримка розвитку в Україні інноваційної екосистеми, стартапів і складних інфраструктурних проектів, сприяння на законодавчому рівні розвитку інноваційної складової економіки України. Ключове завдання - протекція новаторських ідей для розвитку технологій і інновацій, а також реалізації проектів на основі інтелектуального потенціалу українських учених.

«Учасники проектів матимуть можливість сформувати команду, розвивати продукт і бізнес-вміння, розробити стратегію розвитку бізнесу, отримати профільну допомогу у захисті інтелектуальної власності й з інших юридичних, фінансових, технічних і маркетингових питань», - відзначив Андрій Бірюков, виконавчий директор Офісу.

Голова комітету Володимир Коляденко також розповів про хід підготовки Міжнародного форуму «Цифрова Україна - проблеми і перспективи», що відбудеться 27 квітня цього року в Одесі. Його пленарна частина та три платформи присвячуватимуться механізмам реалізації Цифрової стратегії, продуктам і пропозиціям для бізнесу й інвестиціям та інноваціям.

Теги: комітет, комітет електронних комунікацій

Анонси

Останні новини