м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

Крафтове виробництво: бути чи не бути? Пошук шляхів вирішення проблемних питань для МСБ у сфері виробництва харчових продуктів

26 вер 2019 14:00-16:00

         Комітет підприємців АПК при ТПП України проведе засідання  круглого столу на тему: «Крафтове виробництво: бути чи не бути?Пошук шляхів вирішення проблемних питаньдля МСБ у сфері виробництва харчових продуктів». У заході  візьмуть участь  представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, національні та  міжнародні  експерти, виробники крафтової продукції, керівники   профільних організацій, науковці, представники ЗМІ.

      Останні роки слово крафт все частіше зустрічається у харчовому бізнесі. Що це і з якими проблемами зіштовхнулися локальні або так звані малі виробники.

Крафт – це виробництво невеликої кількості продукту на малих потужностях. Виробництво можна умовно поділити на такі етапи: облаштування приміщення, виготовлення продукту та реалізація кінцевому споживачу.

Проблемні питання на кожному етапі, що виникають під час діяльності крафтових виробників:

- єдиний підхід та вимоги до видачі експлуатаційного дозволу на діяльність великих та малих потужностей;

- єдині вимоги до лабораторного контролю;

- обмежений ресурс та нерівноправність умов існування на ринку локальних виробників та великих корпорацій;

- необізнаність щодо розуміння поняття крафтового виробництва та крафтових продуктів;

- маркування харчових продуктів,

- відсутнє навчання для виробників крафтової продукції.

Існуючі проблеми обмежують, а іноді і унеможливлюють існування на ринку продуктів власного виробництва за авторськими технологіями та унікальними властивостями, на які попит споживачів швидко зростає.

Учасники засідання зможуть обговорити шляхи вирішення цих та інших проблем, задати питання представникам органів державної влади, що безпосередньо впливають на формування державної політики у цій сфері.

Теми виступів та спікери:

1. Крафтове виробництво в продовольчих системах

Микола МОРОЗ - Генеральний директор Директорату безпечності харчової продукції

2. Проблеми малих виробників з виконання вимог законодавства - хто їх може вирішити?

Юрій ОГЛАШЕНИЙ - експерт з питань впровадження НАССР

3. Важливість забезпечення простежуваності сирого молока від малих та середніх виробників. Європейський досвід.

Ірина ВИСОЦЬКА - координатор компоненту "Молочний сектор" програми Розвитку торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах країни.

4. Аспекти виробництва крафтових сирів: реальна ситуація, проблематика та бачення подальшого напрямку розвитку 

Тетяна ДЯДЕЧКО - співзасновниця литовсько-української асоціації "Осередок сировара", власниця сироварні "Козачка"

Захід  вiдбудеться 26 вересня 2019 року о 14.00 в ТПП України ТПП (вул. Велика Житомирська,33,кім. 401, 4 поверх)

Реєстрація  учасників:

[email protected]

Попередня акредитація ЗМІ обов’язкова

за тел.: (044) 584-28-24 або e-mail: [email protected].

Додаткова інформація, будь ласка звертайтеся

за  тел.: +38 (044) 583 50 69 або e-mail, [email protected]

 

 

Додати в Google Calendar

Анонси

Останні новини