У КРТПП відбулася бізнес-зустріч підприємців з банкіром ЄБРР

04.05.2018

Керівники малих та середніх підприємств області ознайомилися з можливостями, які надає Європейський банк реконструкції та розвитку для розвитку МСБ у рамках ініціативи EU4Business.

Під час заходу, що був проведений Центром підтримки бізнесу м. Кропивницький 25 квітня 2018 року, учасники ознайомилися з умовами отримання підтримки від ЄБРР для розвитку МСБ у рамках ініціативи EU4Business. Зокрема, провідний банкір ЄБРР Владислав Носик розповів про умови прямого фінансування від Банку, та вимоги до потенційних клієнтів. Аналітик ЄБРР Людмила Войналович ознайомила присутніх із можливостями консалтингової підтримки малого та середнього бізнесу, якою підприємства можуть скористатися як окремо, так і на етапі підготовки до фінансування.

Експерти ЄБРР відповіли на питання присутніх щодо фінансування проектів технічної підтримки, часткової компенсації витрат на консалтингові проекти та інших переваг співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Довідка:
Грантову підтримку малому та середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. За цей час нею скористалися більш ніж 800 МСП України. 20 травня 2016 року в рамках Ініціативи EU4Business була підписана угода вартістю 40 мільйонів євро між ЄС та ЄБРР щодо виділення 28 мільйонів євро на консультаційну, інформаційну, навчальну та іншу підтримку МСП в Україні та 12 мільйонів євро буде використано для підтримки прямого фінансування, яке ЄБРР надає МСП.