Геннадій Чижиков: Основні напрями реформ ТПП України повністю співпадають із концепцією і баченням Європалати

26.02.2018

Президент ТПП України виступив із доповіддю про реформування Палати на засіданні Ради керівників національних ТПП Європи EUROCHAMBRES.

Керівники національних ТПП зібралися у Брюсселі, щоб обговорити стратегію розвитку EUROCHAMBRES на найближчі роки. Її представив новий президент асоціації ТПП Європи Кристоф Ляйтль.

«Наша амбітна мета – з найбільшого бізнес-об’єднання в Європі стати найвпливовішим на континенті. На підставі важливих відгуків від членів ми виявили найактуальніші питання, які потребують  вирішення, з метою подальшого зміцнення EUROCHAMBRES. Щоб бути успішними,  нам потрібна вся сім’я EUROCHAMBRES на борту», – представив Кристоф Ляйтль візію майбутнього палатівського руху в Європі.

За словами Крістофера Ляйтля, основний пріоритет Європалати – робота для «Конкурентної Європи». У рамках впровадження Chamber+  планується підвищити значимість EUROCHAMBRES на інституційному рівні. Для цього, зокрема, буде відкрито громадський діалог «Підприємництво» на європейському та національному рівнях у співпраці з зацікавленими сторонами, щоб отримати ширшу підтримку для підприємницьких ініціатив. Діалог включатиме регулярні тематичні круглі столи, запровадження Дня підприємництва на рівні ЄС тощо. Також планується розробити стандартизовану, регулярно оновлювану довідкову документацію для досьє релевантності учасників, стратегії та методології для проектів, заснованих на інтересах членів. І надалі триватиме робота над поверненням втрачених членів, побудовою та інтенсифікацією існуючих контактів для пошуку рішень, збереження поточних членів, щорічне опитування задоволеності членів. Продовження одержить вже існуюча  ініціатива «Країни-менеджери».

«Європалата, як ключовий виразник голосу європейського бізнесу, працює у тісній стабільній взаємодії зі своїм членами – національними палатами. Саме завдяки цьому найактуальніші питання, що турбують бізнес, завжди у центрі уваги Європалати. Ми вітаємо реформування палатівського руху в Європі під загальною назвою Chamber+,  і Україна – частина цього процесу. Такі цілі захоплюють, вони близькі й нашій організації. ТПП України нині активно впроваджує Стратегію розвитку – 2020. Основні напрями реформ ТПП України повністю співпадають із концепцією і баченням Європалати», – сказав Геннадій Чижиков.

Сьогодні EUROCHAMBRES – єдиний орган, уповноважений представляти інтереси всього європейського бізнесу. Створена у 1958 р., вона є асоціацією торгово-промислових палат 45 країн Європи, серед яких і ТПП України. Через мережу національних і регіональних торгово-промислових палат вона представляє інтереси 20 млн компаній із усієї Європи, в яких працюють понад 120 млн чол.

Теги: ТППУ, eurochambres, європалата