Казахстан приєднався до всесвітньої системи карнетів АТА

25.04.2017

Згідно з інформацією, отриманою від Всесвітньої Ради з питань карнетів АТА Міжнародної торгової палати, у квітні 2017 року Казахстан набув членства у Міжнародній мережі гарантійної системи карнетів АТА.

Казахстан приєднався до додатків А, В1, В2, В3, В5, В6, В7 та D Конвенції про тимчасове ввезення (1990р., Стамбул) і запровадив на своїй митній території обіг карнетів АТА з квітня 2017 року.

«Приєднання Казахстану до всесвітньої системи карнетів АТА дасть змогу представникам українського бізнесу більш активно просувати свою продукцію та послуги не тільки на ринок Казахстану, але і в регіоні в цілому», - зазначив Олексій Житник, керівник офісу забезпечення функціонування системи карнетів АТА Торгово-промислової палати України.

Нагадаємо, карнет ATA - уніфікований міжнародний митний документ, який, відповідно до положень Конвенції про тимчасове ввезення,  приймається митними органами країн-учасниць замість своїх національних митних документів, дозволяє умовне повне звільнення від митних платежів та зборів і містить в собі міжнародну чинну фінансову гарантію.

Більше інформації - на сайті ata.ucci.org.ua.

Теги: ТППУ, Бізнес, карнет АТА, Україна, Казахстан, митниця