Міжнародна торгова палата представила Стратегію боротьби з COVID-19

24.03.2020

МТП організувала безпрецедентне співробітництво з ВООЗ. Сторони виявили багато секторів, в яких приватний бізнес може надати цінну думку, інформацію та підтримку.

Щоб задіяти цей механізм, МТП та ВООЗ розробили план дій, який МТП хоче виконати за підтримки партнерських палат у контексті глобальної відповіді на COVID-19. План передбачає вирішальну роль усіх торгових палат федерації МТП.

ВООЗ назвав торгові палати істотними партнерами, здатними посилити інформаційні потоки стосовно спалаху коронавіруса, зменшити короткострокові  ризики і довгострокові витрати для бізнесу й економіки.

«На прохання голови Великої двадцятки ми були уповноважені зробити спільну заяву від трьох організацій, в якій закликали до ефективної скоординованої глобальної дії для підтримки ВООЗ в усуненні цієї глобальної надзвичайної ситуації в галузі  охорони здоров'я. Попередня версія буде надана ВООЗ і Великий двадцятці з метою подальшого випуску офіційної спільної заяви напередодні віртуального саміту Великої двадцятки у вівторок 24 березня.

Ми будемо регулярно інформувати вас про наші дії і сподіваємося на вашу підтримку та допомогу  в цій безпрецедентній співпраці з ВООЗ», – сказав Джон Дентон, Генеральний секретар МТП.

Спільна заява - оригінальна версія
Спільна заява- українською