На бізнес-форумі в Анкарі турецький бізнес запросили активніше інвестувати в Україну

12.04.2018

Заключним акордом візиту української делегації до Анкари став бізнес-форум Україна – Туреччина, організований ТПП України разом із турецькими колегами з DEIK, TUID, TUSIB і TOBB. Значимість форуму підкреслили своєю участю і виступами перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і міністр національної оборони Туреччини Нуреттін Джаніклі.

«Туреччина, один із найважливіших торговельних партнерів України,  посідає третє місце як покупець українських експортних товарів. Я вважаю, що  активна співпраця українських і турецьких ділових людей  допоможе нашим країнам прискорити економічний розвиток і зробити наше населення заможнішим. Зараз, коли Україна намагається розширити асортимент свого експорту за рахунок збільшення продажу товарів із високою доданою вартістю,  потрібно здійснити реструктуризацію української промисловості, розгорнути виробництво більш високотехнологічної й інноваційної продукції, створити сучасні конкурентоспроможні виробництва в Україні. До цього ТПП України намагається якомога ширше залучати малі та середні підприємства. Ми запрошуємо турецький бізнес взяти участь у цьому процесі, оскільки турецькі бізнесмени мають значний досвід розвитку малого та середнього бізнесу й успішного виходу на ринки ЄС», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков, виступаючи на форумі.

Нагадаємо, майже 600 турецьких компаній інвестували в Україну понад 2 млрд дол. США. За останні роки турецькі підприємства взяли участь у більш ніж 150 проектах в Україні на суму 5,1 млрд дол.США.

Теги: ТППУ, Бізнес-форум, Туреччина, Україна-Туреччина, підприємництво, експорт