Геннадій Чижиков: «Інвестиції люблять лідерів та волю»

25.05.2017

Про це президент ТПП України сказав під час міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2017».

«25 років тому ми очікували, що інвестиції в Україну прийдуть зі Сходу, проте життя показало, що інвестує в Україну наразі Захід. Терпнопільська область може стати форпостом для цих інвестицій. Інвестиції люблять лідерів та волю, тож закликаю всіх об’єднатися задля синергії у залученні інвестицій. Такі інвестиційні форуми – важливі інструменти прискорення розвитку економіки наших регіонів. Сьогодні Україна має унікальний шанс перетворитися з країни обіцянок на країну здійснених надій та очікувань і для звичайних громадян, і для підприємців, і для інвесторів. Торгово-промислова палата України й усі регіональні палати, включаючи Тернопільську,  роблять усе від нас залежне для поліпшення бізнес-клімату в Україні, працюють над тим, щоб зробити його привабливим для іноземного бізнесу. Завдяки міжнародним зв’язкам, а це понад 60 торгово-промислових палат по всьому світу та партнерських організацій,  ТПП України сприяє українським компаніям у пошуку інвесторів і ділових партнерів як в Україні,так і за кордоном»,– сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Під час триденного міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2017», що проходить 9-й рік поспіль, відбулись презентація потенціалу Тернопільської області,  обмін успішними практиками, методиками й інструментами як для залучення інвестицій, так і для ведення бізнесу.

Подія вважається однією із найбільш очікуваних у краї, адже дозволяє максимально широко представити Тернопільщину як позитивний регіон для капіталовкладень.

Одним із ефективних інструментів прискорення розвитку є активне залучення іноземних інвестицій, передових іноземних технологій та інновацій, провідних міжнародних компаній. Про це переконливо свідчить досвід наших сусідів – країн Східної Європи.

«Уже зараз ми можемо говорити про позитивні зрушення – саме вони нам допомагають будувати стратегію сталого розвитку регіону. Ми працюємо над створенням нових робочих місць і над збільшенням валового внутрішнього продукту, а відтак і над підвищенням середньої заробітної плати. Водночас міжнародна співпраця також формує позитивні тенденції на Тернопільщині. У нас суттєво зросли обсяги зовнішньої торгівлі. Впроваджується також стратегія розвитку малого і середнього підприємництва. В області зручні умови для ведення бізнесу та здійснення інвестиційної діяльності. Як представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, ми запевняємо всіх інвесторів, що жодних перепон у реалізації інвестиційних проектів у них не буде. Тому сподіваємося на спільну співпрацю та на те, що цей форум надасть поштовх до реалізації нових спільних і цікавих проектів», – наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Під час тематичних і панельних дискусій йшлося про проекти щодо розвитку туризму, можливості агропромислового комплексу, успіхи об’єднаних територіальних громад тощо.

Окрім того, відбулись презентація обласного конкурсу «7 чудес Тернопілля» та нагородження переможців, підписання кількох документів про співробітництво.

У форумі взяли участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, керівники області та міста.

Теги: ТППУ, Бізнес, Бізнес-форум, підприємництво, Тернопіль