Створено Українсько-корейську ділову раду

09.11.2020

В результаті тривалої та системної роботи ТПП України в контексті активізації ділових відносин України та Кореї виникла раціональна необхідність об’єднати зацікавлений бізнес та створити майданчик для обміну не тільки думками та досвідом, але й конкретними бізнес пропозиціями і проєктами.

З цією метою було створено Українсько-корейську ділову раду та проведено установче засідання.

Привітали учасників заходу також Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Корея Олександр Горін та Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Квон Кі Чанг.

Республіка Корея - 12 економіка світу, учасниця «Великої двадцятки» і одна з Найбільш технологічних країн Не тільки Азії, але і всієї земної кулі.

Республіка Корея, одна з 7 відомих азіатських «тигрів»,  є одним з наших основних торгових партнерів у Східній Азії.

У 2019 році товарообіг між нашими країнами збільшився до 831,7 млн. За результатами восьми місяців 2020 року товарооборот між нашими країнами уже становить 605,6 млн доларів США.

Інтерес зростає, разом з новими можливостями з’являються і питання як продовжувати процес розвитку двостороннього співробітництва.

«Саме для розширення двостороннього ділового співробітництва і вирішення питань пов’язаних з розвитком бізнес-контактів з Кореєю, ТПП України вирішила разом з корейськими партнерами створити Українсько-корейську ділову раду», - підкреслив віце-президент ТПП України Валерій Король.

Задача засідання – відкрити нові можливі шляхи до співпраці бізнесу України та Кореї. Головне запитання: що саме ми можемо зробити вже сьогодні.

Головою української частини Українсько-корейської ділової ради обрано Олександра Данченка.

Перспективними напрямамии взаємодії між Україною та Республікою Корея є аерокосмічна і авіаційна промисловість, відновлювана енергетика, інфраструктурні проекти, агросектор, фінанси та інвестиції, ІТ та нові підприємства. Загалом, експерти оцінюють, що за умови більш тісної співпраці між країнами, наш товарообіг може збільшитися $1,5 млрд.

Особливо цікавою та перспективною є співпраця в області ІТ. У нас є близько 5000 ІТ-фірм з більш ніж 100 000 висококваліфікованих співробітників. Вони, в кооперації з корейськими компаніями, здатні створювати унікальну продукцію для європейських, азійських та африканських ринків.

Крім того, Україна цікавиться позитивним досвідом Кореї в розвитку таких сфер як приватне підприємництво, система підтримки малого та середнього бізнесу, вивчення іноземних ринків, диверсифікації ризиків. Завдяки адаптації цього досвіду до українських реалій, ми зможемо відповісти на ряд важливих питань, а саме: як зробити швидку переорієнтацію на потреби ринку? Як простіше отримати мікрокредит, як залучити інвестиційну позицію або як сприяти інноваціям шляхом фінансування стартапів.