(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

ТПП України та Мінекономрозвитку уклали План спільних дій на 2018 рік

07.12.2017

Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Президент ТПП України Геннадій Чижиков оновили Угоду про співробітництво між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Торгово-промисловою палатою України і підписали План спільних дій на 2018 рік.

ТПП України та МЕРТ визначили нові напрями співробітництва і, зокрема,  домовились спільно працювати над сприянням бізнесу у виведенні товарів/послуг на ринки країн світу, залученням іноземних інвестицій, реалізацією конкретних бізнес-проектів за участі як українських, так і іноземних інвесторів із застосуванням механізмів державно-приватного партнерства, створення індустріальних парків, реалізації програмних документів із питань відродження промислового потенціалу України тощо.

Реалізація Угоди дозволить враховувати позицію бізнесу при розробці державних цільових документів, проектів стратегій тощо, спрямованих на підтримку і розвиток підприємництва в Україні. Планом спільних дій на 2018 рік передбачається проведення в Україні та за її межами виставкових заходів, форумів, конференцій, організація візитів представників ділових кіл України за кордон і візитів представників зарубіжних ділових кіл в Україну, участь в яких братимуть як ТПП України, так і МЕРТ.

«Головний результат нашої співпраці з Мінекономрозвитку – це постійно діючий діловий майданчик «бізнес-влада», за допомогою якого можна доводити пропозиції бізнесу до владних структур і, в свою чергу, інформувати бізнес про підготовку нововведень в економічній сфері. Роботи  ще багато.  Але я переконаний, що подальша координація дій дозволить нам зробити суттєвий внесок у розвиток економіки України», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Новацією оновленої угоди є початок співробітництва Мінекономрозвитку та ТПП України у контексті реалізації Закону України «Про державно-приватне партнерство».

«Ми прагнемо вдосконалювати механізм реалізації державно-приватного партнерства і   постійно враховуємо думку ділових кіл заради добробуту України. Зараз, коли у ТПП створено комітет з питань державно-приватного партнерства, маємо усі засоби для налагодження конструктивного діалогу та напрацювання важливих рішень і пропозицій», – зазначив Степан Кубів.

Угода становить обопільний інтерес, враховуючи те, що торгово-промислові палати представлені в усіх регіонах України, а ТПП України, яка об’єднує понад 8 тисяч бізнес-організацій, має представництва в багатьох країнах світу.

Теги:ТППУ, Бізнес, Меморандум, Мінекономрозвитку