ТПП України та Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу підписали Меморандум про партнерство

01.10.2018

Вже другий рік поспіль ТПП України сприяє розбудові Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу

Усе більше міжнародних та вітчизняних підприємств, що працюють доброчесно, прозоро та відкрито, приєднуються до UNIC – Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу. UNIC проголошує ідеї відповідального бізнесу, який прагне працювати у себе в країні та виходити на міжнародні ринки без зайвих

В Україні існують як міжнародні, так і вітчизняні компанії, що працюють доброчесно, прозоро та відкрито. Все більше підприємств приєднуються до Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC або Мережа) з метою популяризації ідеї відповідального ведення бізнесу в Україні. Поточного року Мережею запроваджено процедуру сертифікації рівня доброчесності та комплаєнсу учасника Мережі, що здійснюється незалежними експертами. Компанії – учасники Мережі, які успішно пройдуть сертифікацію, матимуть право використовувати її Логотип та назву як свідчення високого рівня комплаєнсу у компанії. Це є перший випадок публічного маркування доброчесного ведення бізнесу в Україні.

Палата неодноразово підтримувала та сприяла організації заходів Мережі.

«Наша філософія співпадає з філософією бачення UNIC на всі 100%. Тому ми не могли залишитися осторонь. Дякую Раді бізнес-омбудсмена в Україні, Голові Виконавчого комітету UNIC Сакалю Івану, та Голові Секретаріату UNIC Герасимчук Ганні, за започаткування цієї дуже необхідної унікальної на сьогодні ініціативи, за популяризацію ідеї права кожного українського підприємця чесно, впевнено та етично розвивати свій бізнес», –  сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Отриманий ТПП України Сертифікат про партнерство від Мережі засвідчує послідовне бажання та готовність Палати сприяти розвитку Мережі, прихильність до стандартів доброчесності та сприяння їх популяризації в Україні. Палата має достатній потенціал, технічний досвід, сильне лідерство і стабільні та різноманітні джерела фінансування.

«Учасники нашої Мережі спільно працюють над оцінкою антикорупційних ризиків для втілення в своїх організаціях комплаєнс-програм. Залучають представників бізнесу до обговорення принципів доброчесності, підвищують інтерес до прозорого ведення бізнесу серед учасників ринку. Компанії-учасники Мережі регулярно підтверджують рівень своєї добропорядності. Тому я впевнений, що разом з ТПП України, яка згідно з рішенням Виконавчого комітету Мережі стала нашим партнером, ми разом можемо досягти ще більш якісних та масштабних результатів», – підкреслив Голова Виконавчого комітету UNIC Сакаль Іван.

Теги: ТППУ, Меморандум