ТПП України відкриває нову сторінку в співпраці з Королівством Таїланд

21.03.2018

Королівство Таїланд – країна, придатна не лише для відпочинку, але і для ведення бізнесу. В цьому запевнив Комерційний аташе Посольства Королівства Таїланд в Республіці Польща та Україні за сумісництвом пан Писай Піріястин під час робочої зустрічі у ТПП України.

Він  презентував Комерційний відділ Посольства, а також надав інформацію щодо виставкових заходів та описав механізм можливої співпраці в експортно-імпортній діяльності, направленні та отриманні комерційних запитів, а також пошуку партнерів.

ТПП України закликає українські ділова кола не залишатися осторонь. Надсилайте свої комерційні пропозиції на e-mail: [email protected], ми допоможемо вам дізнатися про можливості комерційної співпраці з тайськими партнерами.

За обсягами двосторонньої торгівлі Королівство Таїланд є найбільшим партнером України серед країн регіону ПСА. Українсько-тайський обіг товарами значно зріс в 2017 році  завдяки збільшенню обсягів вітчизняного експорту, при цьому сальдо для України було позитивним. Згортання обсягів імпорту металів та виробів з них до Королівства в останні 6 років мало загальну тенденцію й не стосувалося лише імпорту з України. Це пов’язується, у тому числі із тим, що Таїланду вдалося суттєво наростити обсяги власного металургійного виробництва, зокрема, для використання в автопромисловості. Крім того, економічна політика уряду країни, спрямована на досягнення позитивного зовнішньоторговельного балансу та заміщення імпортних товарів продукцією національних виробників, не сприяє відновленню вітчизняного експорту неблагородних металів, а також окремих товарних позицій продукції хімічної промисловості. Не менш вагомим чинником стало те, що чимало підприємств – традиційних експортерів до Таїланду металів та хімічної продукції наразі знаходяться у зоні проведення АТО і на території тимчасово окупованої АР Крим.

Теги: ТППУ, Бізнес, підприємництво, Таїланд