У ТПП України втретє пройшов Національний виноробний форум

15.11.2017

Торгово-промислова палата України спільно з Українською корпорацією по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» і медіа-групою «Українська правда» за підтримки асоціації «Українське бюро винограду і вина», Всеукраїнської асоціації виробників продукції садівництва та виноградарства втретє провела Національний виноробний форум. Винороби країни знову зібралися, щоб чітко окреслити подальші спільні дії і виробити необхідні рішення для розвитку галузі.

«Для ТПП України при проведенні Національного   виноробного форуму одним із пріоритетів є повернення довіри  до українського вина, престижу професії  винороба, підвищення культури  споживання та просування бренду «Українське вино»  у світі. В вітчизняному виноробстві намітилися суттєві  позитивні зміни. Майже всі   експерти галузі  зазначають,  що головною тенденцією на винному ринку України протягом останніх декількох років є розвиток авторського виноробства, в якому поєднуються  нові технології з авторськими ідеями. І тут важливо виділити, що до  наших відомих майстрів уже приєдналася   ціла когорта  молодих виноробів, зокрема, із Закарпаття, Запоріжжя і навіть із Дніпропетровської області. Набирають ваги  та стверджуються  сімейні винарні й авторське виноробство із якісним продуктом», – сказав  президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Представники малих і середніх підприємств та лідерів ринку обговорили фіскальну політику у виноградно-виноробній  галузі, державне регулювання у сфері виноробства, органічного виноградарства, вдосконалення земельного законодавства, боротьбу з рейдерством, спрощення процедури отримання дозволу на виробництво виноробної продукції, зміни в оподаткуванні для фермерських господарств, умови кредитування, державні програми підтримки тощо.

У роботі форуму взяв участь Жан-Марі Оран, генеральний директор Міжнародної організації з виноградарства та вина. Одним із питань, що розглядалися на  форумі, стало приєднання України на офіційному рівні до Міжнародної організації  винограду та вина.

«Це додає нам упевненості в наших силах, мотивації на шляху до приєднання до когорти відомих виноробних країн світу. Мені думається, що й українським виноробам час подумати про вступ до цієї поважної міжнародної структури. Її досвід, досвід її членів буде для нас дуже корисним», – підкреслив Геннадій Чижиков.

«Виноробство – це не лише економіка, технології, але й історія. Українські вина мають значний потенціал. Бажаю виноробній галузі України процвітання»,  – сказав Жан-Марі Оран.

Особливістю третього Національного виноробного форуму стало й  те,  що цьогоріч   його було доповнено практичною частиною: семінаром і майстер-класом від  Людвіга  Венґенмаєра,  міжнародного  консультанта з питань  виробництва та маркетингу вина.

«Це – ще одна важлива складова нашої роботи,  яку ми будемо розвивати  разом із нашими німецькими  колегами, а також із фахівцями інших країн,  надаючи практичну допомогу нашим виноробам», – зауважив голова комітету підприємців АПК при ТПП України  Олег Юхновський.

За результатами форуму буде напрацьовано подальші спільні дії з підтримки виноградно-виноробної галузі.

Презентації

Теги: ТППУ, Бізнес-форум, винороби, винофорум_тпп