У рамках третього Національного виноробного форуму в ТПП України практичний семінар за підтримки KVP Ukraine для технологів, власників і керівників виноробних підприємств завершився майстер-класом-дегустацією.
Тренер – міжнародний консультант із питань виробництва та маркетингу вина з Німеччини Людвіґ Венґенмаєр.
Слухачі семінару «Огляд ринку вина, європейські вимоги, маркетинг та експортні можливості» дізналися про особливості міжнародного й європейського винного ринку, виробництва, імпорту та споживання вин у Німеччині. Людвіґ Венґенмаєр у ході лекції торкнувся таких аспектів, як знання ринкових даних, очікування й уподобання німецьких споживачів, дизайн пляшок, реклама. Не оминули й питання про якість вина та виробничі гарантії якості: аналітичні параметри, сенсорні перевірки, IFS, HACCP та інші види сертифікації, а також про конкурси з нагородженням.
Під час другої частини заходу, майстер-класу-дегустації «Філософія вина – від класики до сучасних трендів», відбулась дегустація українських і німецьких вин, що включала інвентаризацію з огляду на ступінь популярності, якісний прояв і спектр сортів винограду, оцінювання та дискусію.