м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

Українське вино – європейське вино: у ТПП України пройшов практикум для виноробів

14.11.2017

У рамках третього Національного виноробного форуму в ТПП України практичний семінар за підтримки KVP Ukraine для технологів, власників і керівників виноробних підприємств завершився майстер-класом-дегустацією.

Тренер –  міжнародний консультант із питань  виробництва та маркетингу вина з Німеччини Людвіґ Венґенмаєр. 

Слухачі семінару  «Огляд ринку вина, європейські вимоги, маркетинг та експортні можливості» дізналися про особливості міжнародного й європейського винного ринку, виробництва, імпорту та споживання вин у Німеччині. Людвіґ Венґенмаєр у ході лекції торкнувся таких аспектів, як знання ринкових даних, очікування  й уподобання німецьких споживачів, дизайн пляшок, реклама. Не оминули й питання про якість вина та виробничі гарантії якості: аналітичні параметри, сенсорні перевірки, IFS,  HACCP  та інші види сертифікації, а також про конкурси з нагородженням.

Під час другої частини заходу, майстер-класу-дегустації «Філософія вина – від класики до сучасних трендів», відбулась дегустація українських і німецьких вин, що включала інвентаризацію з огляду на ступінь популярності, якісний прояв і спектр сортів винограду, оцінювання та дискусію.

Теги: ТППУ, семінар, винороби

Анонси

Останні новини