Український бізнес може розраховувати на інвестиції китайської провінції Хубей

14.09.2018

За ініціативи Комітету по державно-приватному партнерству при ТПП України відбувся семінар з питань інвестицій та торгівлі провінції Хубей (КНР) з Україною. В його роботі з китайської сторони взяло участь біля 100 представників місцевих органів влади та китайських бізнесменів. Очолила делегацію голова Китайського комітету сприяння розвитку міжнародної торгівлі провінції Хубей пані Чжу Чаюан.

«Зараз вкрай важливо нарощувати контакти між безпосередніми українськими виробниками та потенційними інвесторами з Китайської Народної Республіки, шукати нові форми і простори співробітництва в різних сферах. Упевнений, що зустріч численних представників бізнесових кіл обох країн, проведення переговорів В2В з конкретних проектів, розгляд ділових пропозицій дозволить знайти шляхи втілення запропонованого та завершити їх укладанням відповідних документів», – сказав перший віце-президент ТПП України Михайло Непран.

Він підкреслив вагу та значимість провінції Хубей в КНР, яка розташована в центрі Китаю, має розвинуту сферу високотехнологічного виробництва, машинобудівну та хімічну промисловість, фармацевтику, а також її вагомість як великого транспортного вузла в центрі країни.

У свою чергу, представником китайської делегації було висловлено подяку Торгово-промисловій палаті України, Комітету по державно-приватному партнерству за можливість проведення такого семінару, організації практичної зустрічі китайських бізнес-кіл з українськими підприємцями. Підкреслювалося, що візит китайської делегації в такому численному складі свідчить про зростаючий інтерес КНР до України, до можливостей використання потенціалу обох країн в інтересах кожної з них.

Голова Комітету по державно-приватному партнерству при ТПП України  Владислав Мітрохін поінформував присутніх про окремі проекти, проведену Комітетом роботу з їх підготовки та перспективи реалізації.

За підсумками зустрічі та проведеними переговорами було підписано Меморандум про співробітництво між Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України та Філією Китайського комітету сприяння розвитку міжнародної торгівлі провінції Хубей.

Теги: ТППУ, комітет, Китай, Комітет по державно-приватному партнерству