У ТПП України розпочався Перший українсько-китайський форум з економічного співробітництва

09.10.2017

Під час дводенного форуму представники урядів України і Китаю, експерти і підприємці проведуть тематичні презентації, а також спільне обговорення, яким чином найкраще в майбутньому розширювати і поглиблювати економічне співробітництво двох країн у рамках ініціативи «Один пояс - один шлях».

«35 представників китайських компаній приїхали на переговори до нас у пошуку українських партнерів. Говоримо і про співробітництво наших держав у галузі будівництва, і про відновлювальну енергетику, і про науково-технічне співробітництво. Впевнений, що два дні інтенсивних дискусій і переговорів дадуть гарний результат у вигляді подальших контрактів і домовленостей. Дякую нашим колегам із Китайської асоціації розвитку підприємств за кордоном та особисто Хе Чженвею за те, що ініціювали співпрацю», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Уряд Китаю приділяє велику увагу українсько-китайським відносинам і економічному співробітництву наших держав. Протягом багатьох років Україна і Китай підтримують співпрацю в сферах економіки, торгівлі, технологічного обміну й інших на хорошому рівні. Корпораціями China National Building Materials Group Corporation (CNBM), зерновою корпорацією COFCO, телекомунікаційною компанією Huawei й іншими ведеться активна інвестиційна діяльність.

«Китайський інвестор бажає працювати на українському ринку, і найкращий алгоритм для цього – ініціатива «Один пояс – один шлях». Україна може стати важливим центром взаємодії Азіатського й Європейського регіонів. Китай нині інвестує понад 28 млрд дол у 88 країн світу. Наша мета – сприяння потенціалу реального сектора економіки, розвиток виробничої системи, створення спільних підприємств. Пріоритетні галузі – органічні продукти харчування, кольорові метали, енергетична та хімічна промисловість тощо», – сказав генеральний секретар Китайської асоціації з розвитку підприємств за кордоном Хе Чженьвей.

За поточними підрахунками, інвестиції Китаю в Україну вже перевищили 7 млрд дол. Паралельно триває зростання обсягу торгівлі: Китай 5 років поспіль є другим за обсягом торговельним партнером України.

«Цей форум – ще один із важливих кроків посилення торговельно-економічних зв’язків України та Китаю.   Сподіваюсь, що  стосунки між нашими країнами будуть розвиватися в руслах уже напрацьованих напрямів за активної підтримки таких громадських організацій, як ТПП України», – сказав перший Президент України, почесний президент товариства «Україна – Китай» Леонід Кравчук.

У другий день роботи форуму відбудуться 3 круглих столи, присвячені українсько-китайському співробітництву в сферах енергоресурсів, інноваційних технологій і будівництва.

Теги: ТППУ, Бізнес, Бізнес-форум, Китай