Член ТПП України компанія «НІБУЛОН» відкрила новий потужний перевантажувальний термінал

03.07.2019

2 липня 2019 року у с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області відбулося урочисте введення в експлуатацію нового потужного перевантажувального термінала компанії «НІБУЛОН».

Введення в експлуатацію цього найбільш ефективного і затребуваного для агарного сектору України перевантажувального річкового термінала компанії є одним з найочікуваних інвестиційних проєктів області. Нове підприємство поліпшить логістику регіону, розвантажить автошляхи та пожвавить економіку, забезпечивши додатковий прибуток для місцевих аграріїв, значні стабільні надходження до районного та обласного бюджетів, нові робочі місця та поштовх для розвитку багатьох інших галузей.

Загалом за час будівництва об'єкта було забито близько 3500 паль (105 тис. погонних метрів), для виготовлення яких були завантажені роботою 4 заводи залізобетонних виробів, переміщено більше 400 тис. метрів кубічних ґрунту, виготовлено 13,6 тис. метрів кубічних бетонних конструкцій та забетоновано більш ніж 29,4 тис. квадратних метрів, змонтовано 3640 тонн металоконструкцій, а також побудовано вантажний причал довжиною 150 метрів. Зусиллями компанії виконано днопоглиблення близько 2 км річки Плоска Осокорівка, що забезпечує підхід суден до вантажного причалу перевантажувального термінала філії. Оснащено навігаційним устаткуванням понад 12 км підхідного каналу.

Новозбудоване підприємство у с. Тернівка не лише забезпечить робочими місцями близько 120 людей, а й значно скоротить витрати аграріїв області на транспортування вирощеної сільгосппродукції. Потужності лише цього об’єкта дозволяють приймати  300 тис. тонн зерна на рік, що розвантажить автошляхи області на понад 12,5 тис. вантажівок щороку.

Загальний обсяг інвестицій компанії в реалізацію цього проєкту становить близько 23 млн дол. США, а сума податкових і неподаткових платежів до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів від роботи філії «Тернівська» – понад 5 млн грн на рік.

Прихід компанії в с. Тернівка мав неабияке соціальне значення для місцевих мешканців, адже це не лише нові робочі місця з гідною заробітною платою, а й відповідальний підхід інвестора до вирішення проблем населення. Так, вже на сьогодні за сприяння компанії ведеться укладання асфальтобетонного покриття на сільських дорогах загальною площею понад 21 тис. квадратних метрів (близько 4 км), а також обсипка шлаком решти доріг. Окрім того, вже укладено договір з підрядною організацією на перекриття до нового навчального року покрівлі приміщення місцевої школи. Також за кошти компанії буде відремонтовано будинок культури із прилеглим до нього спортивним комплексом, приведено в належний стан центр села. Наразі ведеться підготовка проєкту  водопостачання для трьох соціально значимих об’єктів села: школа, дитсадок, клуб, що у свою чергу дозволить створити  в цих закладах для дітей та персоналу належні санітарно-гігієнічні умови.

З 2009 року «НІБУЛОН» активно реалізує масштабну інвестиційну програму, в рамках якої відроджує суднобудівну галузь, розвиває судноплавство на внутрішніх водних шляхах України, активно розбудовує мережу перевантажувальних терміналів. Реалізація проєкту здійснюється за фінансової підтримки Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку.

Інвестиційний проєкт компанії «НІБУЛОН», який сьогодні підтримано Європейським Союзом та міжнародними фінансовими інститутами, – це знаковий крок у напрямку розвитку економіки нашої країни та важливе підтвердження готовності українського бізнесу до інтеграції в європейську економіку. Завдяки довірі й підтримці західних партнерів та власному патріотизму компанія «НІБУЛОН» сьогодні на практиці показує, яких колосальних результатів можна досягти, якщо підходити до справи з розумом, берегти державні інтереси і дбати про людей.