На Дніпропетровщині стартував новий проект для МСБ

09.08.2019

На Дніпропетровщині стартував новий для регіону проект Міжнародного Торгового Центру (ITC), спільного агентства СОТ та ООН «Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості».

Дніпропетровська торгово-промислова палата виступає регіональним партнером проекту, метою якого є допомога українським підприємствам щодо виходу на міжнародні ринки.

Як зазначила Ніна Алехнович, Перший віце-президент ДТПП, на Дніпропетровщині активно розвивається аграрна галузь, вона має великий прихований потенціал і залишається перспективною для світового капіталу. «Саме це дозволить нам успішно реалізувати новий проект», – сказала Ніна Алехнович у вітальному слові на відкритті циклу навчальних програм для представників регіональних підприємств у рамках проекту ІТС.

Вадим Удовицький, начальник Управління агропромислового розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації, в своєму виступі розповів про розвиток агропромислової галузі регіону, про її досягнення та акцентував увагу на тому, що виростити продукцію – це тільки половина справи. Головне – продукцію реалізувати. Саме на це спрямований цикл тренінгів, ініційований Міжнародним Торговим Центром (ІТС) разом з Дніпропетровською ТПП. Мета - підвищення конкурентоспроможності МСБ, інтегрування його в національні та глобальні ланцюжки створення вартості, виведення на нові світові ринки.

Національний менеджер International Trade Centre Альона Коломойцева презентувала проект, зазначивши, що він створений для сприяння розвитку торгівлі, і окресливши коло першочергових завдань, які стоять перед проектом.

«І сьогодні, 6 серпня, ми розпочинаємо навчання представників малих і середніх підприємств Дніпропетровщини з надзвичайно актуальної теми – підготовки до виставкової діяльності. Для захоплення ринку та досягнення оптимального результату роботи компанії виставки визнані одним із найефективніших інструментів просування. Тому що в них одночасно приймають участь і фахівці, і виробники, і споживачі. Це дає можливість учасникам паралельно вирішувати питання збуту, визначати коло покупців і партнерів. Виставки здатні надати істотну допомогу і в формуванні політики ціноутворення, і в аналізі продуктів конкурентів, і в розробці стратегії просування продукту, і у вдосконаленні самого продукту. Я хочу побажати всім, хто займається такою нелегкою справою – бізнесом, завжди досягати поставленої мети. А Дніпропетровська ТПП, яка має великий досвід співпраці з європейськими проектами з підтримки  малого та середнього бізнесу, готова надавати необхідну професійну допомогу. Це і розширена навчальна програма (семінари, тренінги, «круглі столи», форуми, конференції), і консультації, і організація виставок та презентацій», - додала Перший віце- президент ДТПП Ніна Алехнович і побажала всім підприємцям процвітання та перемоги.