Відбувся тренінг «Оптимізація вентиляційних систем» для виробничих підприємств Херсонщини

20.03.2018

20-21 березня 2018 р. в Херсоні пройшов дводенний тренінг «Оптимізація вентиляційних систем», організований Проектом ЮНІДО/ГЕФ «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» (UKR ІЕЕ) та Херсонською ТПП.

Лектори поділилися зі слухачами технічною інформацією щодо оцінювання та поліпшення стану промислових вентиляційних систем, розповіли, як проводити їх кваліфіковану оцінку, визначати можливості їх оптимізації, а також досягати максимальної ефективності при мінімальних витратах.

Проект UKR ІЕЕ спрямований на поширення концепції індустріальної енергетичної ефективності за допомогою впровадження систем енергоменеджменту відповідно до міжнародних стандартів серії ISO 50000. Акцент - на оптимізацію роботи вже встановлених на підприємстві систем, замість традиційного заміщення окремих компонентів системи більш енергоефективними. Така оптимізація може забезпечити до 20-30% економії енергоресурсів.

Учасники семінару дізналися, як правильно використовувати вентилятори в нових і вже існуючих вентиляційних системах, застосовувати різні методи контролю та передовий досвід в обслуговуванні. Також вони отримали від експертів проекту UNIDO/GEF програмне забезпечення FSAT (Інструмент для Оцінки Вентиляційних Систем), за допомогою якого можна розрахувати  витрати і якісно оцінити стан вентиляційних систем та можливості його поліпшення.