Генеральна Асамблея Європалати: швидкі рішення для швидкого відновлення бізнесу

10.06.2020

EUROCHAMBRES та мережа палат підтримують прагнення європейського бізнесу швидко повернутися до колишніх виробничих масштабів та вірять, що надія і нова енергія незабаром подолають тривогу у бізнес-середовищі. Про це йшлося на засіданні Генеральної Асамблеї Європалати, в якій взяв участь член ради директорів Європалати, президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Президент Європалати Крістоф Ляйтль  висловив підтримку швидкій та амбітній відповіді Єврокомісії на кризу COVID-19 та головному плану відновлення, запропонованому 27 травня. У EUROCHAMBRES задоволені пропозицією Європейської комісії щодо плану відновлення та вітають той факт, що ЄС діє швидко.

«Тепер ми закликаємо Раду прийняти конкретні рішення 17 червня та прискорити процес, щоб криза незабаром була подолана і бюджет був зрозумілий. EUROCHAMBRES вітає солідарність членів ЄС, ми задоволені тим, що існує компроміс, який сприятиме розвитку єдиного ринку, що є ключовим для відновлення», - сказав Крістоф Ляйтль.

Чергова Генеральна Асамблея Європалати пройшла під гаслом «Допомагаємо МСБ під час пандемії, інвестуємо в молодь - наше майбутнє». Ніколас Шміт - єврокомісар з питань праці та соціальних прав підкреслив вагому підтримку всіх європейських країн для МСБ під час пандемії. Він зауважив, що Європа підтримує бізнес шляхом грантів, а також освітніми програмами та тренінгами. «Молодь - це наше майбутнє, інвестиції в молодь - це інвестиції в нові знання, нові активності, нові креативні компанії», - зазначив Ніколас Шміт.

Крім основної програми, було обрано нового CEO Європалати - Бен Баттерс, оскільки Арнально Абруццині завершив свою діяльність в Eurochambres.