Комітет по державно-приватному партнерству при ТПП України залучив нових членів

30.09.2019

27 вересня 2019 року відбулося чергове засідання комітету по державно-приватному партнерству при ТПП України. На нього були запрошені представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Німецько-українського фонду, Міжнародної асоціації МАРЕКС, ПАТ «Експортно-кредитне агентство», Державної організації «Агенція з питань підтримки державно-приватного партнерства» й інші.

Відкриваючи засідання, перший віцепрезидент ТПП України Михайло Непран відзначив важливість зустрічей бізнесових кіл із представниками органів влади, обговорення актуальних для бізнесу питань і шляхів підтримки конкретних проектів.

Однією з функцій комітету є формування ефективного механізму взаємодії бізнесових кіл із органами влади та участь у просуванні їх інтересів, у тому числі через внесення пропозицій до проектів законодавчих і нормативних актів. Враховуючи це, голова комітету Владислав Мітрохін акцентував увагу на наданні практичної допомоги у вирішенні проблемних питань, порушених членами комітету, активізації роботи з об'єднання ресурсів держави та бізнесу. Він виніс на розгляд пропозиції з підготовки звернення до Кабінету Міністрів України, комітетів Верховної Ради України щодо підтримки функціонування ПАТ «Експортно-кредитне агентство», заснування фонду розвитку/підтримки промисловості, вирішення проблемних питань формування та подальшого функціонування індустріальних парків (участь у розробці актуалізованого законопроекту).

До членів комітету прийнято нові бізнес-структури: ТОВ «Євро-Хоум», ТОВ «ЕКСПРЕС-АЛЬЯНС», ТОВ «Євро-Інвест-Холдинг», ПП  «Егіда».

Учасники засідання схвалили звернення до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства інфраструктури та АТ «Укрзалізниця» щодо  реалізації важливих для України транспортних, енергетичних і промислових інвестиційних проектів із залученням внутрішніх інвесторів та зовнішніх партнерів, представництв міжнародних фінансових організацій.

Підтримано та схвалено  ініціативу включення до членів Наглядової ради Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України заступника голови правління ТОВ «Делівері» А. В. Івасіва, директора ТОВ «Кондитерська фабрика «Десна» С. А. Мицика,  директора ТОВ  «Торговий дім  «Південкабель», голови комітету В. С. Мітрохіна.

Представники Мінекономрозвитку та ПАТ «Експортно-кредитне агентство» поінформували про сьогоднішній стан і можливості підтримки державою малого та середнього бізнесу, проблемні питання та перспективи можливого співробітництва з комітетом.

Про надання юридичної, консультативної й іншої допомоги членам комітету йшлося у виступі керуючого партнера ТОВ «Грант Торнтон» Інни Новак.

За ініціативи комітету, на засіданні було презентовано Industrial Days (II Форум індустріальних парків, виставка-презентація індустріальних парків та III Конференція «Нова індустріалізація»),  передбачених на 3–4 грудня 2019 р., і всіх присутніх запросили до активної участі у підготовці цих заходів.

Відбулося також нагородження членів комітету й активних учасників Робочої групи/Оргкомітету з проведення Українського експортного тижня. Почесні дипломи та грамоти Торгово-промислової палати України  вручив Михайло Непран.