Косметика з української троянди, лаванди та меду може з’явитись у ЄС

11.03.2024

Виробники такої унікальної продукції беруть участь у групових консультаціях Торгово-промислова палата України для виробників косметичної продукції, які планують експортувати до ЄС.

Ключовий етап на шляху української косметики до європейських покупців – доведена безпека продукції.

Незалежно від виробничих процесів чи каналів розповсюдження, косметика, що надходить на ринок ЄС, має бути передусім - безпечною.

Виробник несе повну відповідальність за безпеку виготовленої продукції та повинен забезпечити її експертну наукову оцінку безпеки перед продажем.

Експерти Харківська торгово-промислова палата проводять групові консультації для виробників косметичної продукції, які планують виходити на ринок ЄС, під час якого пояснюють, як довести відповідність косметики, які є обмеження та заборони на використання певних речовин при виробництві косметичного продукту, яку документацію треба обов’язково підготувати при експорті до ЄС, як маркувати косметичний продукт, що таке нотифікація тощо.

Компанії вже проаналізували вимоги щодо обмежень/ заборон певних речовин при виготовленні косметичного продукту та працюють над складанням Розділу А Звіту про безпеку косметичного продукту (Cosmetic Product Safety Report).

Даний документ є обов’язковою оцінкою безпеки косметичного продукту, оскільки містить, зокрема, опис кількісного та якісного складу продукту, інформацію щодо фізико-хімічних характеристик та стабільності продукту, мікробіологічної якості, домішок, слідів, пакувального матеріалу, умов застосування, оцінку впливу косметичного продукту та інгредієнтів, з яких складається косметичний продукт, аналіз токсикологічного профілю інгредієнтів.

Навчання відбувається в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), що фінансується урядом Німеччини і виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Теги: ТППУ, Харківська ТПП