Сергій Свистіль: Торгова місія до Нігерії та Гани надасть нового імпульсу розвитку ведення бізнесу на Африканському континенті

29.03.2018

Віце-президент ТПП України розповів, чому разом із десантом вітчизняних підприємців 1 квітня вирушає до Африки.

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, у партнерстві з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та ТПП України готує торгову місію українських виробників до Нігерії та Гани, яка відбудеться з 1 по 7 квітня 2018 року.

Основна мета візиту  – налагодження взаємовигідних економічних відносин з компаніями цих країн, сприяння зняттю торговельних бар’єрів і заборон, підтримка експортно-імпортної діяльності підприємств.

«Наш візит здійснюється в рамках реалізації Експортної стратегії. Роль ТПП України – допомогти використати потенціал торгово-промислових палат як в Україні, так і в Нігерії та Гані, щоб надати нового імпульсу розвитку цій співпраці, залучивши до неї бізнес наших країн. Вітчизняний бізнес поки недостатньо використовує потенціал африканських країн щодо поставки на експорт вітчизняних товарів. Ми прекрасно розуміємо, що цей регіон досить складний для нас, він нетиповий з точки зору ведення бізнесу. Але Україна змушена активніше шукати нові ринки. Ми впевнені в тому, що в кооперації з державними органами знайдемо нові можливості для покращення рівня нашого торговельно-економічного співробітництва», – сказав Сергій Свистіль.

Це буде перший візит до країн на такому рівні.

Серед членів української делегації – завод зварювального обладнання  «Патон», ПАТ «Тернопільський молочний завод», ТОВ «Білоцерківський завод «Трибо», ПАТ «Миронівський хлібопродукт», Державна харчова та зернова корпорація України,  авіакомпанія «АероВіс», науково-виробнича фірма «Екофарм» та інші. Всього до Африки вирушать близько 20 компаній.

Програмою передбачено три бізнес-форуми, зустрічі з представниками бізнесу і державних інституцій та установ Нігерії та Гани,  торгово-промислових палат міст Абуджа та Лагос (Нігерія),  освітні заходи щодо особливостей ведення бізнесу в Нігерії та Гані.

Нігерія в Національній експортній стратегії прописана як «країна в фокусі» – це та країна, на яку на Африканському континенті варто в першу чергу звернути увагу. Нігерія та Гана є одними з найперспективніших ринків збуту для українських виробників завдяки надзвичайно швидкому зростанню кількості споживачів і через досить низькі темпи розвитку виробництва.

Теги: ТППУ, підприємництво, Нігерія, Гана, торгова місія, бізнес-місія