Співпраця з Єгиптом – пріоритет в торговельно-економічних відносинах з країнами Африки

21.07.2020

Сьогодні відбулася організована ТПП України онлайн-зустріч «Україна-Єгипет: торгівля в час глобальних змін», присвячена перспективам співпраці українського та єгипетського бізнесу в час глобальних змін.

Представники Посольств, органів центральної виконавчої влади, провідних бізнес-об’єднань, галузевих асоціацій і окремих підприємств обговорили потенціал і можливості посилення українсько-єгипетської співпраці у торгівлі та науково-технічній сфері. Зокрема, українська сторона поінформувала про інтерес в експорті до Єгипту фармацевтичної, хімічної продукції, фруктів і овочів, бобових культур, молочної, м’ясної та інших видів продукції. Як один із стимулів інтенсифікації взаємної торгівлі було запропоновано знизити ставки тарифів на імпорт деяких видів продукції (наприклад, українських яблук).

«Ми збираємося ініціювати підписання угоди про преференційну торгівлю, яка би включала зниження тарифів на імпорт продукції, яка становить взаємний інтерес», - зазначив Тарас Качка, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торговий представник України.

Учасники зустрічі підкреслили важливість для України співпраці як із Єгиптом, так і з іншими країнами Африки, «воротами» до яких вважається Єгипет.