ТПП України та ЧБТР підписали Меморандум про співпрацю

28.11.2017

Документ передбачає поглиблення та розширення співпраці Торгово-промислової палати України і Чорноморського банку торгівлі та розвитку для створення сприятливих умов для регіональних інвестицій, зокрема їх залучення в Україну із використанням механізмів державно-приватного партнерства.

«Палата  активно займається залученням іноземних інвестицій і сприянням малому та середньому бізнесу. Тож мені приємно, що вже вдруге у цьому році до нас  завітала делегація Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) на чолі з президентом установи Іхсаном Деліканлі. Ми задоволені тим, що після презентації ЧБТР, що відбулась у ТПП України  6 квітня 2017 року, її учасники вже передали конкретні проекти на розгляд керівництва ЧБТР,і сподіваємось на їх успішну реалізацію. А відтепер  ми зможемо комунікувати ще ефективніше. Переконаний, що Меморандум дозволить нам більш ефективно  допомагати нашим членам у налагодженні співпраці з ЧБТР і стане корисним практичним інструментом залучення інвестицій в українську економіку», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Сторони  домовилися співпрацювати для поширення інформації про конкретні бізнес-проекти, програми, конференції й інші події, які можуть бути взаємокорисними. З метою розвитку торгівлі й інвестицій у державах-членах ТПП України та ЧБТР визначатимуть і просуватимуть проекти через транскордонну логістику й організовані індустріальні парки тощо.

«Ми поглиблюємо співпрацю з Україною. Чорноморський банк торгівлі та розвитку  надав кредит у розмірі 5 мільйонів доларів США «Новотех Термінал», Україна. 7-річний кредит допоможе компанії розширити та модернізувати вантажно-перевантажувальний комплекс зернових терміналів у головному Одеському морському торговельному порту. У планах компанії – збільшити потужність зернового терміналу до 2,5 млн тонн на рік. Ми раді сприяти розвитку транспортної та матеріально-технічної інфраструктури України й експорту її зерна, зокрема в країни Чорноморського регіону. Відповідно до нашої стратегії для України ця операція позитивно вплине на підвищення конкурентоспроможності й інтеграції країни в європейські морські транспортні мережі», – сказав президент ЧБТР Іхсан Угур Деліканлі.

Крім того, ТПП України, згідно з її Статутом, сприятиме просуванню діяльності ЧБТР  шляхом інформування зацікавлених компаній про кредитні та гарантійні послуги банку.

«ТПП України взяла на себе роль неформального представника ЧБТР в Україні, стала тим  позитивним комунікатором і лобістом, що знайомить бізнес із діяльністю банку», – сказав   радник прем’єр-міністра України Валерій П’ятницький.

Нагадаємо, Чорноморський банк торгівлі та розвитку – міжнародна фінансова організація, що об’єднує 11 країн: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Болгарія, Грузія, Греція, Молдова, Румунія, Російська Федерація, Туреччина й Україна. Банк було створено в січні 1997 року. Його діяльність спрямована на розвиток торговельних зв’язків у регіоні, сприяння реалізації міжнародних проектів та залучення іноземних інвестицій. Статутний капітал ЧБТР – майже 4,5 млрд доларів США.

Теги: ТППУ, Бізнес, Україна, підприємництво, інвестиції, ЧБТР, Чорноморський банк торгівлі та розвитку