Український та чеський бізнес обговорили у Києві інвестиції у майбутнє

12.02.2024

Бізнес, урядовці, дипломати України та Чехії поглиблюють ділові контакти для налагодження співпраці у проектах відбудови та кооперації

12 лютого 2024 року відбувся масштабний діловий форум, метою якого було сприяння двосторонньому інвестиційному та торговельному співробітництву в між Україною та Чеською Республікою.

У складі чеської урядової делегації до Києва прибули десятки представників бізнесу й бізнес-асоціацій, щоб обговорити з українськими підприємцями можливості та формати кооперації під час форуму та B2B-переговорів.

Президент ТПП України Геннадій Чижиков подякував за участь у бізнес-форумі представникам понад 100 компаній і чиновникам обох країн.

«Україна й Чехія мають багато спільного у минулому, і ще більше - у майбутньому. У Києві відбулась велика партнерська розмова про відбудову, як на міжурядовому, так і на B2B-рівні. Дякуємо вам за вашу хоробрість, підтримку України та відданість розвитку економічного співробітництва. Бо бізнес – це прямі контакти й щирі рукостискання, довіра й відкритість.Вдячний чеським партнерам, які дивляться на майбутнє України оптимістично і щедро діляться оптимізмом, досвідом у взаємодії з євроінституціями, кейсами й пропозиціями. Цього разу у секторах енергетики, медицини й інфраструктури», - сказав Г. Чижиков.

Серед спікерів форуму - Томаш Копечний, Уповноважений уряду Чеської Республіки з питань відбудови України та Якуб Вейманн, голова робочої групи по Україні, Конфедерація промисловості Чехії, Ярослав Демченков, Заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції, Марія Гуцман, Очільниця програми “Інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру” ПРООН, представники Мінстерства охорони здоров’я, Чеської торгової палати, UkraineInvest, Українсько-Чеської Торгової Палати, Advantage Ukraine.

ТПП України висловлює особливу подяку партнерам заходу: ПРООН в Україні Програмі Розвитку ООН, Посольству України у Чеській Республіці, Посольству Чеської Республіки в Українi, Конфедерації промисловості Чехії, Торгово-промисловій палаті Чехії.

Теги: Бізнес-форум, бізнес, співробітництво, ТППУ, Україна, Чехія, економіка